Saturday, October 31, 2009

Blog kene hack!!

Aduhai...blog ana kene hack ni...

sape punye angkara?

nape hack ana nye blog?sediynya...

ana memerlukan masa satu hari untuk baiki balik blog ana

susah tol...

link2 sume ilang...tak baek tol hacker nih...

takpela...

maybe laen kali kene siap sedia ngan backup

neway,thanks la to the misterious hacker

semoga dapat jawab pekse ngan tenang

:P

Tuesday, October 27, 2009

Adik-adikku...usah menangis lagi...

Adik-adikku

Mengertilah ranjau kehidupan

Adat pertemuan dan perpisahan

Pergolakan dan pengorbanan

Keperitan dan kedukaan

.

.

Adik-adikku

kakak sangat sebak

tatkala kalian menyebut mak...mak...mak mana? nak mak...

sungguh kakak titiskan air mata

di mana emak yang dapat kakak berikan

melainkan susu panas dan suapkan makanan

.

.

Adik-adikku

Kakak berikan dakapan hangat

kakak hadiahkan belaian lembut

kakak mandikan kalian dengan kasih sayang

kakak sisir rambut kalian lemah gemalai

kakak suapkan nasi sepenuh perhatian

.

.

Namun adik-adikku,

apa yang kakak berikan

tidak sehangat emak

tidak selembut emak

tidak sekasih emak

tidak seperti emak

Yang kakak berikan adalah kasih seorang kakak

kepada adik-adik yang kecil

menggantikan seorang emak

kakak cuba menjadi seperti emak

.

.

tapi maafkan kakak

kakak bukan emak

maafkan kakak yang ada kekurangan

kakak juga rindu emak

.

.

Adik-adikkujanganlah menangis lagi

kakak pergi dulu

meninggalkan kalian di sana

.

.

Adik-adikku

kakak nak pesan

jaga diri baik-baik

jangan nakal-nakal

jadilah adik yang baik

kakak sangat sayang kalian

.

.

Adik-adikku

kakak mengukir tinta buat kalian

sebagai penguat diri yang lemah

sebagai peringatan diri yang alpa

sebagai wasiat diri yang akan pergi

Monday, October 26, 2009

Berada di bawah payung Allah...

Bukan mudah untuk menghadapi keperitan

bukan mudah untuk menjalani kebahagiaan

bukan mudah untuk menyusuri perjalanan

Ana perlukan dia

sebagai teman di kala duka

sebagai sahabat ketika suka

ana perlukan dia...

Di kala dirundung masalah

di kala dihiasi kejayaan

di kala dihimpit kesedihan

di kala menari kegembiraan

Ana perlukan dia...

Adik-adikku,

bukan senang memegang amanah

bukan senang memikul tanggungjawab

bukan senang menjinjit beban

Duhai hati nan resah

bilakah lagi kau kan tenang

kau perlukan dia di sisi

agar sentiasa menginsafi diri

duhai hati yang gundah

tabahkan segala apa yang datang

berharap pada dia

bergantung pada dia

duhai hati yang lemah

jangan diikutkan rasa

jangan menurut kata nafsu

jangan jua menyerah kalah

duhai hati yang sabar

sekejap saja lagi

kukuhkan semangatmu

kutip kembali cekalmu

duhai firdaus

akan ku impikan dikau

akan ku terbang mencari dirimu

akan ku juang mendudukimu

akan ku pimpin hati

agar kau menjadi milikku

jannatul firdaus,

sungguh aku dambakan dikau

semoga DIA memakbulkan doa

tulus dari hamba yang kerdil...

-Mashitah-

Sunday, October 25, 2009

Karnival Anti Dadah IPTA Gempar Negeri Terengganu

22 -24 Oktober 2009 telah diadakan KARNIVAL ANTI DADAH IPTA PERINGKAT NEGERI TERENGGANU bertempat di Universiti Darul Iman Malaysia
Karnival ini telah dibanjiri hampir 1000 orang dari sarata pelusuk negeri Terengganu. HEBAT!!
Pengunjung yang datang mendaftarkan diri...
Dan mendapat cenderahati di bawah. Bagi pelajar sekolah, diberikan pen sebagai cenderahati. SYOKNYERR
Tempat parking penuh. Sampai tak muat
Pengunjung yang ramai hadir ke upacara perasmian penutup pada 24 Oktober 2009 Banjir dengan manusia.... Antara pameran dan gerai-gerai yang dibuka... Persembahan dari Polis Diraja Malaysia...Fuh... Smart btol Pengunjung yang berlegar-legar Kumpulan Nasyid memberi persembahan terbaik Adik cari mak ke? Siannye..jangan nangis dik...mane mak dier nih??? Fuh..sape hilang anak ni wei..sian dio ni ha Oh...kat sini rupanya mak dier..hehe..jage2 makcik. tempat orang ramai ni, kene jage anak jangan bagi hilang... Pameran UDM... kiut je.. patut la ramai pengunjung lelaki..hehe Makanan VIP, VVIP and MEDIA..pergh. tak dapat la dok situ..nanti suatu hari nanti insyaAllah... Kumpulan gamelan siap sedia... Pihak teknikal yang serius bekerja Ni laVVIP, VIP and media Yang ni angkut air..banyak tol Makanan banyak juger..pengunjung ramai.. Pasukan RELA yang sudah keletihan. Pemandangan Pameran sebelum orang ramai ramai serbu Ni dari sisi... ramai sgt la...penat deh.huhu..(macam den je yg jage, padahal idak pun.keh3... ) Ni antara sampel dadah yang kita perlu kenal supaya tak terkena. Macam gula-gula... pelekat/sticker pun jadi dadah. Jangan main2 Ni tulisan ALLAH pada kasut, hati2 bila membeli Kumpulan nasyid bagi persembahan pada 23 Okt 2009 malam KIST sedang memberi penerangan pada pengunjung yang ni lak UDM punye pameran. Ramai kan?? Siap ada medical checkup lagi..fuh..hebat la UDM..caya la.. Yang ni kump ana wat lakaran sebelum pertandingan. IDEA dan LAKARAN AWAL : MASHITAH Lakaran dan kreativiti : Faizal, Khabir, Iqbal dan Farhan Ni lakaran awal ana yang buatDiorang kata, camne nak wat nih??? keh3..pandai2 la korang... Adjust la sikit2...lebih kurang pun takper Ni hari pertandingan sebenar. Dapat tau pagi tu, lakaran negatif tidak dibenarkan. Cis, geram.... Kene padam tengkoran, tali gantung, ngan kubur..kitaowang pk idea laen... BERPURDAH BUKAN HALANGAN. CUMA KENE PANDAI JAGA PERGAULAN, JAGE ADAB, JAGE PANDANGAN, JAGA HUBUNGAN. JANGAN PANDANG RENDAH PADA KEMAMPUAN SEORANG YANG BERPURDAH 5 orang bertungkus-lumus menyiapkan banner dalam masa 2 jam Akhirnya... dah siap. pemenangnya adalah....Inilah banner UDM. siap kene puji lagi. TOK HAKIM kata, kalau huruf D tu okey, gerenti dapat no 1. tapi, dakwat dah tertumpah, dah takde mase nak betulkan...wuu..dapat no 3 ..Alhamdulillah... Khabir naek ke pentas wakil kami berlima..ceewah.. Ramai permintaan untuk tangkap gambar. Pihak media tangkap banyak woo... Masuk s/khabar tak? Sian pada Mai, tak pasal-pasal baju die pun kotor walaupun dier bukan peserta Kump Nasyid bergambar Ni barisan kepimpinan HEPA. (Pegawai2 dan AJK yang bertugas pada 24 OKT 2009) UDM THE BEST
 

Challenge Me!

Promote This Blog

Visitors

...::Lukluk Baidoa::..