Wednesday, June 1, 2011

Keputusan Penamaan Calon SPR??

Assalamualaikum WBT...

Setelah meneliti keputusan penamaan calon SPR, ana tertunduk sebab orang yang ana harapkan dia naik, tak ternaik2. Tapi nak buat cemane, I respect thier disicions coz result tu kan berdasarkan undian tertinggi rakyat PERMATA.

By the way, ana tidak melepaskan peluang untuk 'kempen' kan nama2 yang telah tersenarai supaya kebajikan anak2 buah PERMATA terbela ^_^

Adapun pilihan ana adalah seperti berikut :

Calon Presiden KESUKAAN : Ahmad Kailani Bin Zahari

Calon Timbalan Presiden KESUKAAN : Afifah Binti Azam

Calon AMT & ALT SISWA PILIHAN ana:

  1. Ahmad Kailani Bin Zahari
  2. Ahmad Syukran Bin Baharuddin
  3. Hafizulfaiz Bin Mohd Puad
  4. Shafiy Bin Zakaria
  5. Bukhari Bin Safian
  6. Muhammad Amirul Bin Razali

Calon AMT & ALT SISWI PILIHAN ana:

  1. Syarifah Nor Fathiah Binti Syed Mustapha
  2. Nurul Fathiah Liyana Binti Osman
  3. Karimah Binti Mohamad
  4. Maryam Binti Che Yusof Shauki
  5. Azimah Sumayah Binti Norzihan
  6. Noor Hidayah Binti Adzman

First of all, Congrats to all of you. Ingatlah, tidaklah Allah membebankan kamu sesuatu perkara melainkan atas kemampuan kamu... So, suara rakyat yang merasakan diri kamu layak ke pusingan terakhir adalah harapan yang menggunung tinggi bahawa kamu LAYAK untuk memikul tanggungjawab itu...Maka, yakinlah dan terimalah taklifan yang diberikan... Bittaufiq Wannajah...

Secondly, ana nak state kan lah beberapa sebab ana memilih nama2 tersebut...

  1. Batch MU diutamakan : senang skit ngan sama2 batch nak berurusan
  2. Non Partisan diutamakan : tidak nampak sangat memihak pada mana2 parti samada hijau atau biru takpun roket...hahaha
  3. Mengamalkan Equality : hak kesamarataan di antara batch tu ngan batch ni, parti tu ngan parti ni, umur lanjut tu ngan umur muda ni, akhowat ngan syabab, mutazawwij ngan bujang senang, org thiqoh ngan tak thiqoh, org merokok ngan tak merokok, ape2 lagi lah...
  4. Manis Senyuman : ni tok akhowat lah... yang slalu tegur2 ngan semua orang, yg tak sibuk kain orang banyak2, yang menjaga lidahnya, yang menjaga akhlaknya, yang sempoi2 and happening...suke sgt smbang ngan azimah, maryam and karimah... diorang sgt happening ^_^
  5. Tak SKEMA sangat : bukanlah ana kate kailani tu tak skema langsung, tapi sekurang2nya die tak sombong okey... dan lagi satu ana bukanlah menentang skema naik, tapi ana tak suke pemerintahan diktator... kene pakse datang program tu, program ni, pastu sape tak datang kne surat amaran tu lah surat penarikan keahlian ahli lah, kne bayor mahal2 lah... ana tak berapa suka orang yg sgt2 mjaga batas pergaulan. Bukanlah ana kata boleh bergaul bebas. tapi bolehlah komunikasi dengan cara yang baik cukuplah... ini dak, takleh cakap langsung...jage ihtilat la katakan. Yang terbaik adalah pembawaan sederhana, masih menjaga batas pergaulan tapi boleh berunding dgn baik dan tak mbeza2kan orang ni thiqoh leh ckp, org ni tak thiqoh, xleh ckp... abes tu mat rempit sape nk dakwah? lu pikir la sendiri~~
  6. Keperibadian dan pembawaan : ana ade skill tok bace2 org...haaaaaaaaa ye keee?? sikit2 ley lar... adepun ana ade gak memerhati cara jalan mereke2 ni, cara pertuturan dan cara mereka bergerak (bahasa tubuh), maka ana agak mendapati pilihan2 ana ni ade peratusan yang agak tinggi untuk menjadi pemimpin... Moh tengok satu Analisis ana : CARA JALAN DALAM BERKUMPULAN
  7. Berilah Peluang kepada Orang Baru : dulu ana tak reti bab2 kepimpinan tapi apabila diberi peluang, ana belajor sungguh2 bab persatuan sehingga ana mampu tubuhkan persatuan sendiri kat unisza dulu... padahal ana ZERO je awal2 dipilih menjadi Exco dalam bukan calang2 persatuan... jadi, berilah orang baru yang zero supaya ada bekalan time nak menempuhi alam kerja nanti....

Adapun, ini hanya pandangan ana untuk pilihan ana sendiri. Korang pun ada pilihan korang kan kan kan... So, terpulang pada penilaian anda sendiri. Ana memilih bukan dengan suka suki je, tapi dengan berpandukan pengalaman ana di Unisza dulu. dan ana juga memohon maaf secara terbuka kepada orang2 yang mengenali ana tapi ana tak mengenalinye. Lagi satu no 1 ngan no 3 tu macam ade ta'arud skit...hehe... sebolehnya ambil la yang tengah2... ^_^

Undian anda sangat penting memandangkan satu undi je boleh menjatuhkan dan menaikkan seseorang yang zalim atau yang baik.

KEPUTUSAN DI TANGAN ANDA

.

About The Author
Michi, that's my nickname. Im just an ordinary blogger. Searching for Mardhatillah. I'm hoping something. For those who knew me already, they will know what I looking for. Pray for my strenght and my success. I want to fly without wings... And I really what I think... (^_^) LuKLuK BaiDoa
Share This
Subscribe Here

0 comments:

 

Challenge Me!

Promote This Blog

Visitors

...::Lukluk Baidoa::..